CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


joi, 18 octombrie 2012

Un nou site despre RSC si o provocare!


Sunt in sezonul semnalarilor. Ma bucur de fiecare data cand vad ca se materializeaza o noua initiativa ce are in centrul ei responsabilitatea sociala a corporatiilor. Asta inseamna ca lucrurile sunt dinamice, ca exista initiative si se intampla actiuni. Oamenilor le pasa, altfel nu si-ar investi timpul si efortul in ceva care nu le aduce satisfactie.

E vorba de site-ul www.csrmedia.ro, ce reflecta proiectul cu acelasi nume si care are in fruntea echipei o absolventa a FCRP.

Sa ne mandrim cu ai nostri, sa le dam binemeritatul KUDOS, atragand atentia cititorilor mai ales aspra hartii interactive de proiecte filatropice finantate de companii.

Recunosc ca aceasta harta necesita actualizare, dar, si asa, puteti constata ca anumite zone, care sunt dezavantajate, raman dezavantajate si foarte rar o sa vedeti vreo initiativa corporativa mergand spre comunitati care sunt real vulnerabile, dar care nu ofera nici capital de imagine si nici vreo alta recompensa notabila.

Apropo de zone in care nu investesc corporatiile, am scris cu ceva vreme in urma impreuna cu profesorul Bortun un articol, publicat pe un site la Cambridge, articol in care sustineam ca exista zone, care, desi sunt extrem de dezavantajate, nu o sa atraga niciodata vreo initiativa de filantropie - vezi comunitati de tigani, unde de abia ajung ajutoarele sociale de la stat.

Poate ca acesta ar putea fi un subiect de dezbatere in una din multele conferinte ale business-ului sau ale mediului academic.

Pana atunci, succes celor de la CSRmedia.ro si lectura placuta a articolului!

Niciun comentariu: