CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


duminică, 11 septembrie 2011

Cercul de CSR se intoarce

Dragi cititori si participanti,

Inceputul toamnei este de obicei incarcat, dar nu asa de incarcat incat sa uitam ce ne place si ce ne preocupa.
Va invit asadar sa ne gandim la teme de discutii pentru urmatoarea intalnire a cercului de CSR pe care il prognozez ca desfasurare la finalul lunii septembrie.
Va rog postati commenturi ca sa stim cam spre ce ne indreptam si sa incepem discutiile cel putin la nivel virtual pana de vedem fata in fata!


2 comentarii:

bhuttu spunea...

Am descoperit o notiune. Stakeholder engagement. Banuiam in ce zona bate, dar am avut ocazia sa-mi dau seama intre timp ce domeniu vast e, dincolo de rezonanta pompoasa.

Adica un aspect esential atunci cand vorbim de responsabilitate este dialogul si implicarea tuturor partilor in acest dialog: de ce si cum se face ea.

Spunea dl. Bortun la un mom dat: "Daca unul intr-un tricou alb trece pe langa gardul fabricii de unde iese funingine, ala-i stakeholder!" Ce ma intereseaza pe mine este... cum il facem pe individ auzit pana la board?

E o idee de tema, poate cineva e dispus sa prezinte vreun astfel de caz.

Flore spunea...

Mie imi surade aceasta idee. Si m-ar interesa o discutie pe tema stakeholder engagement.

Cred ca una din caile prin care orice stakeholder poate fi auzit la board ar fi prin shareholderii companiei. Lucrez in prezent pentru o companie de research care ofera informatii necesare investitorilor responsabili pentru a lua decizii informate, care nu tin cont numai de performanta financiara pe termen scurt a companiilor. Acestia pot si chiar exclud pe baza acestor informatii companii din portofoliul lor de investitii. De asemenea, folosind aceste informatii ei se angajeaza in discutii cu companiile in cauza, cautand imbunatatirea performantei lor de guvernanta corporativa, sociala si de mediu.

Anyway, sunt interesata de orice discutie din sfera CSR/ responsible investment si planuiesc un o vizita in Bucuresti in perioada 24-26 sept. Poate reusesc sa particip astfel la urmatoarea intalnire a cercului de CSR.