CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


luni, 18 iulie 2011

Motive de mandrie!

Un comentator al postului anterior intreba: pe cand impresii de la examenul celor din anul 2 ZI. Si iata ca se facu si acel moment. O sa incep cu cea mai recenta si placuta surpriza. Proiectele celor de la anul 2 Psihologie - re-construirea / reconstituirea  experimentului lui Sugata Mitra - hole in the wall cu subiect/copii romani. Am vazut idei extraordinare, inovative, proiecte de o creativitate rara, ceea ce inseamna ca daca-i dai studentului sansa de a crea si taramul de manifestare neingradit te poti trezi uimit de rezultatele fantastice pe care le obtine.

Cronologic in ordinea corectarii lucrarilor ar fi studentii de la MRU ZI, cu niste proiecte bine ancorate in realitate, cu sesiuni de formare creative, ce mai, adevarati profesionisti gata pentru piata de formare profesionala.

Urmeaza, in ordinea cronologica, dar in nici un caz cei din urma :) studentii de la anul 2 ZI Comunicare. Ei au avut de facut un audit de CSR pentru o companie reala. Si desi au fost cam blanzi dupa parerea mea, "zaresc" printre ei viitori profesionisti pentru care chestiunile morale si de responsabilitate vor fi centrale in modul in care-si vor conduce viata si cariera.

La anul 2 ID Comunicare am gasit printre studentii cinstiti cateva eseuri ce aratau modul in care voluntariatul sau munca in folosul comunitatii le-au schimbat viata, cum i-au facut oameni integri si mai cu picioarele pe pamant.

Asadar ar trebui sa-i fie dat Cezarului ce e al Cezarului. Am si avem studenti valorosi. Facultatea noastra cladeste Oameni si-i pregateste atat cat se poate pentru viata personala si profesionala ce le sta inainte.

Jos palaria in fata lor si pumnii stransi pentru incercarile ce vin!

Niciun comentariu: