CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


sâmbătă, 14 mai 2011

Apel la boicot fata de KFC!

Aveti in link-ul de mai jos un apel la boicot pentru produsele KFC! Se pare ca toti consilierii pe CSR au recomandat ca compania sa nu mai creasca si ucida animalele cu cruzime. Insa dorinta de profit si nepasarea au condus spre perpetuarea acestor practici.

Eu va indemn sa-i pedepsim si sa nu mai cumparam de la ei. Motivele pe larg in link:

http://www.kentuckyfriedcruelty.com/index.asp

3 comentarii:

Diansylvania spunea...

Da .. nu numai KFC face asta, din pacate. Face parte din cultura fast si de profit a secolului 21.
Pe parcursul a mai multi ani John Robbins a studiat situatia fermelor din SUA, publicand mai multe carti bestseller. "The Food Revolution", care este absolut eye-opening, poate fi gasita la http://biblioteca-alternativa.noblogs.org/contact/
Admir apelul la protest si fie ca va ganditi sa aderati tot mai mult la conceptul de Slow Food, fie ca va ganditi chiar sa deveniti vegetarieni intr-un viitor apropiat, recomand "Elogiu lentorii" de Carl Honore - o gasiti la editura PUBLICA. De asemenea, merita vazut Earthlings (http://topdocumentaryfilms.com/earthlings/).

Diansylvania spunea...

Alte site-uri de unde puteti afla mai multe si semna petitii impotriva tratamentului inuman al animalelor:
http://www.chickenindustry.com/
http://www.farmsanctuary.org/
http://www.cok.net/camp/
http://www.ciwf.org.uk/animal_sentience/default.aspx
http://www.spca.ro/
http://www.earthsave.org/ - ONG fondat de John Robbins

Camelia Crisan spunea...

multumesc pentru precizari si pentru sursele de lectura indicate. sunt un fan slow food, insa nu vegetariana inca. cred in pastrarea unui eclilibru in alimentatie si ma laud ca imi dau voie doar o data pe luna sa consum fast food - si anume whooper de la burger king. insa cu mare placere accept sa renunt si la asta de indata ce aflu stiri asemanatoare.