CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


joi, 24 martie 2011

Cercul de CSR

De la inceputul acestui semestru predau cursul de CSR la anul 2 FCRP. De putine ori m-am simtit asa de implinita in cariera de profesor. Simt nu doar ca discutam despre subiecte sensibile, fundamentale sau puternic incarcate emotional ci si ca acest gen de dezbateri sunt necesare in perioada istorica pe care o traversam. Dat fiind ca am fost invitata sa conferentiez despre CSR si de catre alti colegi de la diverse masterate de la FCRP am ajuns la concluzia ca interesul pentru domeniu este mare si, mai ales, mi-a fost dat sa vad ca unii dintre studentii nostri sunt cel putin egalii nostri intr-ale culturii CSR. Asa incat, dupa o discutie destul de sumara cu dl. profesor Bortun, am decis sa mosim impreuna CERCUL DE CSR.

Cercul va fi deschis tuturor studentilor FCRP sau SNSPA precum si altor intelectuali din Bucuresti sau din tara care doresc sa afle mai multe informatii si sa fie implicati in dezbaterile academice sau practice fundamentale pentru acest domeniu.

Va rugam sa ne scrieti aici pe blog sau sa ne contactati pe email sau pe facebook pentru a va arata interesul.

Nu exista costuri pentru apartenenta la acest cerc, conteaza doar interesul pentru domeniu.

Intalnirile se vor desfasura sub forma de dezbateri inter pares pe subiecte de interes comun sau pe acele teme care sunt cele mai fierbinti in lume in aceasta arie.

Vom reveni cu amanunte si cu detalii organizatorice in curand.

Important e sa stiti ca aceia care vor sa aiba un alt fel de voce in spatiul public, aceia care doresc o alternativa la teoriile capitalismului mainstream sau aceia care incearca sa construiasca o alta viziune a dezvoltarii pentru comunitati si organizatii isi pot gasi aici tribul cu preocupari similare.

5 comentarii:

bhuttu spunea...

Pai da, e o initiativa necesara. Fara sa vreau sa partizanez in vreun fel (desi probabil o fac involuntar), ma gandesc ca e posibil ca dl. Bortun sa se fi inspirat din ce-a vazut la CCEA, l-am vazut pe-acolo saptamana trecuta. :D

Cateva intrebari: non-intelectualii au voie sa participe? :D
Cand va ganditi sa aiba loc intalnirile? Pot sa sugerez seara (cam 6-7) si/sau weekend? Tot pentru non-intelectuali. :D

Pot sa confirm ca e interesant cursul de CSR, m-a prins dupa cca. 2 minute. Pacat ca nu pot sa ajung, dar multumesc pentru ocazie.

Inca astept un mail de la dvs. sau de la studentii cu cercetarea HR, am scris pe facebook. Mai vine?

gh.crişan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Camelia Crisan spunea...

Toata lumea e bine-venita. Chiar si non-intelectualii alaturi de care te pozitionezi, din fronda cred :)

bhuttu spunea...

Imi place sa cred ca din bun-simt. :D

freya spunea...

mai este de actualitate? Si daca da, unde si cand? :-)