CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


miercuri, 2 februarie 2011

Lebada neagra - o strutzo-camila?

Am vazut cinefili extaziati atat de pelicula "Lebada neagra" cat si de prestatia lui Natalie Portman - protagonista filmului. Am vazut-o pe Portman in mai toate filmele ce s-au difuzat pe la noi, inclusiv Closer. Recunosc ca in ciuda cvasi unanimitatii in aprecierea performantei ei artistice pe mine nu m-a impresionat deloc nici interpretarea si nici scenariul filmului, adaptat pentru Hollywood. O mama obsedata isi impinge fiica sa devina compulsiv-obsesiva. Ea e balerina si deci in competitie pentru rolul vietii ei. Ca urmare se strica la cap si cumva isi sinucide un sine ca sa scoata la iveala raul ce a existat mereu in ea. Recunosc insa ca daca filmul s-ar fi facut cu actori francezi sau s-ar fi vorbit in franceza, as fi fost extaziata. Mi se pare ca incercarea de a pune in scena o drama de asemenea profunzime de catre Hollywood e o incercare nereusita. Portman e ok, insa nu e stralucitoare. Marion Cotillard ar fi putut sa faca o balerina realista in acest rol.
Cat despre ce mi-a placut, pot spune cu mana pe inima: King's Speech. Si nu Colin Firth cat Geoffrey Rush. Umorul englezesc la el acasa, bascalierea fina a monarhiei facuta exact cat trebuie. Ce mai, in opinia mea un candidat serios pentru unul dintre cele mai bune filme ale acesui an!

Niciun comentariu: