CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


miercuri, 27 octombrie 2010

Mai este o zi pana cand incepe cursul de CSR!

De mult nu m-am mai simtit asa de energica si chiar efervescenta inaintea inceperii unui curs de training. Ajungi la un moment in cariera de trainer, cand aproape indiferent ce curs ti se cere sa livrezi intri intr-un proces aproape automat: sa am participantii, sa iau un input, sa fac agenda, sa cumpar materialele, sa vad ca e totul in ordine cu sala...rutina bine cunoscuta a formatorului.

Ei bine, de data asta e altfel. Nu pentru ca e un subiect care rezoneaza profund cu ceea ce sunt eu ca fiinta umana ci pentru ca este realmente probabil una dintre cele mai senzationale teme academice asupra carora mi-a fost dat sa ma aplec. Am plecat in cariera mea universitara de la principiul ca munca unui om din mediul academic nu trebuie sa fie destinata unor soareci de biblioteca cum e el/ea, care-si petrec viata intre carti, profesorul sau cercetatorul trebuie sa poata ambala si vinde maselor de specialisti sau interesati rezultatele, fructele activitatii sale. De exemplu sunt mult mai atrasa de toate temele de cercetare ce implica sociologia militans, antropologia sau asistenta sociala decat sa stau si sa definesc reprezentarile sociale (desi le recunosc importanta ca subiect academic).

Dat fiind ca acesta e credo-ul meu ca om din mediul academic, va dati seama ce bine imi pare cand pot sa dau mai departe rodul multor maneci tocite, a multor nopti nedormite si a paginilor de carte intoarse cu obstinatie curioasa, pentru a afla de ce un autor spune altceva decat cel de dinainte. De ce acea idee si nu alta o completeaza pe cea dinainte si prin ce argumente un autor ma convinge mai mult decat altul. Adaugati la asta faptul ca de multa vreme incoace lucrez in si cu organizatii, carorea le-am diagnosticat si analizat politicile si strategiile si o sa aveti in concluzie rezultatul unei combinatii fericite. Iar sambata dimineata ma voi afla in fata unor oameni care imi fac onoarea de a lucra impreuna cu mine si cu profesorul Bortun la cresterea si dezvoltarea lor profesionala si personala intru CSR.

Sper ca va fi un eveniment pe cinste in unicitatea sa. Eu personal astept cu mare nerabdare sa ne vedem in sala!

Niciun comentariu: