CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


marți, 5 octombrie 2010

Curs de training in RSC - CSR - detalii semnificative

Cum si despre ce e cursul?

Cursul isi propune să folosească o metodologie de livrare unicat in Romania, asupra careia Profis Consult srl detine copyright, prin care sa formeze competentele necesare participanţilor in:
- iniţierea,
- implementarea,
- evaluarea politicilor de RSC (individual, comunitar, organizaţional),
- implicarea personala vs implicarea organizaţională în RSC.
În cadrul unor sesiuni interactive, bazate pe studii de caz autohtone si pe practica internationala, participantii se vor familiariza atat cu filosofia ce se afla in spatele conceptului de RSC „De unde a pornit si unde a ajuns RSC-ul”, vor intelege si integra conceptul in relaţie cu viaţa lor cotidiana personala si profesionala „Activist social sau lobbyst corporativ?” dar, mai important, vor pleca de la curs pregatiti sa il puna in practica in activitatile lor viitoare „Planul meu de RSC”.

Cine sunt trainerii?

Camelia Crişan este doctorand în sociologie cu tema de cercetare: „Responsabilitatea socială a corporaţiilor (RSC) din România”, fiind in faţa de susţinere a tezei. Pe lângă activitatea didactică în calitate de lector universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Camelia a publicat articole şi studii privind RSC atât în România cât şi în străinătate. A participat la toate conferinţele importante de RSC din România, are experienţă de peste 8 ani în mediul ONG şi corporativ, naţional şi internaţional. Cercetările ei au vizat atât RSC-ul intern dar şi pe cel extern al corporaţiilor, iar unul dintre studiile realizate: „Romania ltd - A Study of Irresponsible Conduct in Human Resources” a apărut în acest an la editura Pelgrave Macmillan în Marea Britanie. Camelia a participat cu lucrări ştiinţifice care au vizat diagnoza RSC a companiilor din România în Manchester, Ashdrige şi Cambridge. Ca trainer principal al Profis Consult, Camelia a activat pe piaţa de formare din România, atât în ceea ce priveşte livrarea cât şi designul şi evaluarea cursurilor de dezvoltare personală şi profesională.

Dumitru Borţun este în prezent Preşedintele Juriului de Onoare al Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice – ARRP şi conferenţiar universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice. A publicat peste 80 de articole, eseuri şi studii. Susţine în prezent cursul de „Responsabilitate Socială Corporativă” dar şi cursurile de „Analiza discursului public” precum şi pe cel de „Semiotică, limbaj şi comunicare”. Ca free-lancer, Dumitru Borţun a fost consilierul de imagine pentru mai mulţi oameni politici şi pentru o serie de instituţii. În anul 2000 a fost consilierul de imagine principal a lui Mugur Isărescu, Primul Ministru al României şi candidat independent pentru funcţia de preşedinte al ţării. Începând cu anul 1995, Dumitru Borţun a fost unul dintre membrii fondatori ai ARRP. A fost vicepreşedinte al asociaţiei timp de 10 ani şi apoi a fost ales in board de toate adunările generale (1995, 1997, 1999, 2003 şi 2005).
Din 2008, dl. Dumitru Borţun este directorul unui grant de cercetare finanţat de Guvernul României, care are ca scop determinarea modalităţilor prin care RSC poate deveni un instrument pentru promovarea dezvoltării durabile.

2 comentarii:

Catalina Dima spunea...

Ati putea, by any chance, face public articolul sau e deja sub drepturile de autor ale Pelgrave? Mi-ar placea foarte mult sa il ctesc.

Camelia Crisan spunea...

Articolul e sub copyright la Pelgrave. Am cerut sa fie achizitionata cartea la biblioteca FCRP si sper sa poata fi accesata in curand :)