CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


luni, 14 septembrie 2009

Despre haiducia urbana - continuare

Incercând cu ceva vreme în urmă să pescuiesc din biblioteca părinților mei o carte pe care să o citesc pe trenul fatidic Bistrița/București (un voiaj care poate dura până la 12 ore, în nopțile bune ale CFR-ului) l-am descoperit pe Dan Puric - mimul și autorul. Mi-a fost semnalată de către un coleg și o înregistrare a acestuia, într-un exercițiu magistral de public-speaking, pe o scenă improvizată dintr-o catedră. Linkul la care-l puteți urmări este: http://www.bogdangrigore.ro/2008/07/dan-puric-video-indoctrinarea-poporului-roman/
Cu mențiunea că amicul care l-a înregistrat a avut o idee complet nefericită în a da acest titlu înregistrării. Domnul Puric nu îndoctrinează pe nimeni. Calitatea înregistrării e foarte bună așa că vă rog să treceți de etichetă. Cum spunea maestrul Will: ”What's in a name?” E de reflectat mai ales la ceea ce domnul Puric numește demascare, demistificare, desconspirare. La ideologia economică, la faptul că ne construim identitățile în funcție de ceea ce consumăm. Și mi se pare interesantă întoarcerea la cuvinte ca rost, rânduială, omenesc și la atitudinea echivalentă lor. Devin din ce în ce mai convinsă de faptul că într-o societate guvernată de omenesc și omenie atât în viața personală cât și în aceea profesională n-ar trebui să mai vorbim de o responsabilitate sau alta. Aș fi prima care ar înregistra și demasca futilitatea demersului studierii CSR-ului. Până atunci însă, mai rescriu cu patos o pagină la teza de doctorat :)

Un comentariu:

bhuttu spunea...

As spune ca o societate dominata de omenesc si omenie nu poate fi decat o consecinta a rasponsabilitatii universale. Iar CSR-ul e doar o ramura a acesteia. Nu cred ca o societate in care nu e nevoie de CSR ar putea fi functionala.