CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


marți, 9 iunie 2009

Lucrarea prezentata la Cambridge

Dragi cititori de blog,

Vestea cea mare a zilei este ca lucrarea realizata de profesorul Bortun si de mine si prezentata la Cambridge a fost postata pe site-ul acestei universitati.

Puteti citi lucrarea si apoi sa-mi semnalati comentariile voastre pe blog.

Adresa de web unde se gaseste lucrarea este:

http://www.crassh.cam.ac.uk/page/368/papers-b--poverty-23-may.htm

Lectura placuta!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ne spuneati la curs ca strainii sunt interesati de astfel de studii pentru ca pur si simplu nu stiu si nu inteleg ce se intampla. Cred ca acelasi lucru e valabil si pentru noi pentru ca ne tot plangem si acuzam fara sa le intelegem de fapt cultura. Pseudo-actiunile noastre guvernamentale sunt un rezultat al faptului ca propunem programe si solutii fara sa ne gandim de fapt la modul in care sa stabilim o legatura cu ei. Ce mi-as dori si eu capitalismul acela cu implicare, incluziune, cetatenie etc.

Catalina spunea...

Complex articolul. Din toata povestea am ramas totusi cu ideea ca nu-i intelegem si ca nici nu ne dam silinta sa-i intelegem pe tigani. Tot nu mi-e car insa cum pot fi ei integrati cu succes.

Din punctul meu de vedere diferenta culturala e mult prea mare ca sa poata fi astupata vreodata. O paralela elocventa ar putea fi convietuirea tumultoasa dintre vestici si musulmani, acesti din urma fiind la fel de inradacinati in cultura lor ca si tiganii. Ca-i religie sau ca-i "puritate", tot imposibil de incalat este. Ori nu te poti adapta daca nu incalci putin acele principii.

Poate stiti de discursul premierului australian la adresa musulmanilor si a strainilor din Australia (daca nu sunt aici the highlights: http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Misc/misc.invest.stocks/2009-03/msg00999.html). Ceea ce spune e departe de a fi politically sau chiar morally correct, dar e un discurs al unei tari sufocate si disperate, exact asa cum se simt si romanii cand se gandesc la tiganii.

Poate veti avea timp vreodata sa imi explicati in particular cum credeti ca ar putea contribui corporatiile la integrarea rromilor, ca nu am inteles.