CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


luni, 26 ianuarie 2009

Religulous - tema off topic

Acesta este titlul unui documentar prezentat de Bill Maher, un documentar ce face parte dintr-o serie in voga in acest moment in randul generatiei mele, un film ce promoveaza libera cugetare, asa cum sunt The Secret si Zeitgeist. Bill Maher este noul Michael Moore, insa o varianta mult mai funny a acestuia(asta si pentru ca omul a fost comic la viata lui). Documentarul, asa cum rezulta si din titlu, se invarte in jurul nebuniei religioase care a stapanit si stapaneste planeta, nu iarta nici religiile consacrate si nici micii saltimbanci ai marilor orase, inventatori de mici secte sau auto proclamati Mesia. N-am avut niciodata o parere buna despre masele de indocrinati care se calca in picioare sa ia apa, sau se invart in jurul unei pietre, sau se dau cu capul de zid. Nu-i inteleg si nu-mi doresc sa ma inteleaga. Insa simt ca pana acum doar lor le-a apartinut microfonul. Maher spune ca in America numarul liber-cugetatorilor sau a acelora care declara ca nu sunt inregimentati in vreun fel de religie institutionalizata este de 16% din populatie, adica mai mult decat orice minoritate rasiala sau etnica. Un semn ca poate acesta e procentul de cultural creatives? Documentarul te face sa-ti pui intrebari, asta daca nu ti le-ai pus deja si stii pe care parte a baricadei te situezi. In esenta, Maher sustine ca religia este ceva rau, pentru ca ne pune limite, ne infraneaza progresul iar Biblia sau orice sta la baza religiilor consacrate este o adunatura de pilde care trebuie tratata ca atare si nu facuta temelia pe care oamenii isi construiesc si administreaza viata. Cea mai funny religie mi s-a parut cea mormona, trebuie sa recunosc faptul ca inventatorul ei (caci de o inventie e vorba) a avut foarte multa fantezie. Maher nu face insa referire la religiile orientale: shintoism, buddism sau yoga - poate in episodul urmator. E interesant cum dupa o suta si ceva de ani ne intoarcem la Marx! Asta pentru cine nu credea ca istoria se repeta.

Puteti gasi mai multe despre documentar la: http://www.imdb.com/title/tt0815241/

Un comentariu:

panseuri spunea...

sugestia mea este sa se intre si pe siteul filmulului pentru trailere. Sunt 2, unul obisnuit, si unul "coser"