CSR in Romania

As vrea ca aplicarea RSC ca strategie de afaceri sa fie acel ceva care va permite Romaniei o dezvoltare durabila. Pentru moment, cel mai important si recent studiu pe Top 100 companii de la noi din tara ne arata ca responsabilitatea mediului nostru de afaceri e doar o fatada, marketing social si filantropie.

Va trebui ca noi - societatea, organizatiile, cetatenii sa impingem lucrurile spre acel viitor care sa le permita supravietuierea si generatiilor viitoare.


joi, 25 decembrie 2008

De sarbatori!

M-am gandit mult daca sa public o postare referitoare la sarbatorile de iarna cu mesaje siropoase sau, sa vorbesc despre o tema de sezon plus ceva CSR - si am agreat cea de a doua varianta. Din motive despre care prietenii stiu de ce, am hotarat sa-mi petrec sarbatorile de iarna in Anglia si sa experimentez aici spiritul Craciunului multicultural... mai ales ca aici, pentru a menaja sensibilitatile mai multor nationalitati si religii, se ureaza "festive greetings" si nu "Merry Chistmas" - interesant insa putin ipocrit. Asta cu atat mai mult cu cat incercand in ajun de Craciun impreuna cu un prieten sa gasim decoratiuni intr-un supermarket sau mall in care nu era coada de jumatate de kilometru, am ajuns in magazinul unor musulmani care vindeau fara nici o problema toate decoratiunile religioase crestine pentru pomul de Craciun pe care ti le puteai imagina. Si erau la vedere, nu dosite prin spate pe undeva. Cred in multiculturalitate, insa mai degraba in acceptarea diferentelor decat in uniformizare. Daca globalizarea o sa ne permita pastrarea diferentelor o sa devin fan! In acest spirit, Craciun fericit tuturor si distractie responsabila alaturi de cei dragi :)

Niciun comentariu: